Stichting Clownszaken

“Een lacht pakt niemand ze meer af!”

De clown is een vriend voor de ander en vrienden respecteren elkaar.

Een lach voor een klein bedrag!

Doormiddel van uw hulp kunnen we veel mensen een lach brengen. Mensen die het hard nodig hebben.
Klik op het tikkie om te doneren.

Stichting Clownszaken is in 2012 opgezet om clown en theateractiviteiten mogelijk te maken voor een ieder die dit nodig heeft waar ook ter wereld.

Stichting Clownszaken is:

  • onafhankelijk
  • neutraal
  • transparant
  • samen met donateurs

Een bezoek van een clown kan afleiding bieden, maar ook ontspanning en troostend zijn.

In samenwerking met andere organisaties heeft Stichting Clownszaken veel mensen blij mogen maken in Armenië, Marokko, Griekenland, Frankrijk, Libanon, Rusland en Costa Rica.
Tijdens deze reizen bezoeken de clowns weeshuizen, instellingen voor mensen met een beperking, ziekenhuizen, hospice, ouderen, daklozen opvangcentra, vluchtelingenkampen en brengen ze lichtpuntjes aan iedereen die ze onder weg tegen komen. Reisverslagen van deze reizen kunt u vinden in het menu hier boven.
Maar ook in Nederland hebben we voorstellingen en workshops verzorgd voor mensen met dementie, een verstandelijke beperking, in AZC’s en optredens in samenwerking met de Voedselbank.

Stichting Clownszaken biedt ook educatie aan kinderen op basisscholen en middelbaar onderwijs. Een lezing kan worden gecombineerd met een workshop.
Bij lezingen voor volwassenen gaat het over het belang en de methodiek van ons bijzondere werk. 

 

Dokter Patch Adams legt uit waarom stichting Clownszaken uw steun nodig heeft.

Donatie
Draagt u stichting clownszaken ook een warm hart toe? U kunt uw gift overmaken op IBAN: NL44RABO0119849747 t.n.v. Stichting Clownszaken

Stichting Clownszaken heeft de ANBI-status ontvangen.

KVK nr: 55595200

We willen iedereen bedanken die aan onze activiteiten heeft bijgedragen. In 2023 was het mogelijk om verschillende kinderen in Marokko te bezoeken die na de aardbeving dakloos zijn geworden. Zie deze pagina voor een uitgebreid reisverslag.
Ook in Nederland hebben we verschillende zorginstelling voor mensen met dementie bezocht en we hebben een aantal mooie shows en workshops kunnen verzorgen voor gevluchte kinderen.

In 2024 zullen we projecten faciliteren in Georgie, Armenië en Marokko. In Nederland blijven we ouderen en vluchtelingen bezoeken. We hopen later in het jaar een clowntour voor mensen met een verstandelijke beperking te kunnen organiseren.

Lege koffer actie

Wanneer ik als clown op reis ga, heb ik zelf niet veel nodig behalve mijn kostuum. Daarom vul ik de rest van mijn koffer met materialen die op locatie nodig zijn.
We hebben een keer in samenwerking met 3FM 25 kg bh’s ingezameld.
Na de brand in Moria in 2020, heb ik behalve warme kleding ook ruim 220 paar sokken kunnen sturen. Onder het mom “zij warme voeten, wij een warm hart.”
In Sicilië was er een tekort aan hygiëne producten voor dames. Dankzij donaties via social media konden we 2 winkelwagens vol aanschaffen en uitdelen.
Ik zal regelmatig een update plaatsen op social media voor de huidige “kofferactie”.