Stichting Clownszaken

De clown is een vriend voor de ander en vrienden respecteren elkaar.

Stichting Clownszaken is in 2012 opgezet om clown en theateractiviteiten mogelijk te maken voor een ieder die dit nodig heeft waar ook ter wereld.

Stichting Clownszaken is:

  • onafhankelijk
  • neutraal
  • transparant
  • samen met donateurs

Een bezoek van een clown kan afleiding bieden, maar ook ontspanning en troostend zijn.

In samenwerking met andere organisaties heeft Stichting Clownszaken veel mensen blij mogen maken in Armenië, Griekenland, Frankrijk, Libanon, Rusland en Costa Rica.
Tijdens deze reizen bezoeken de clowns weeshuizen, instellingen voor mensen met een beperking, ziekenhuizen, hospice, ouderen, daklozen opvangcentra, vluchtelingenkampen en brengen ze lichtpuntjes aan iedereen die ze onder weg tegen komen. Reisverslagen van deze reizen kunt u vinden in het menu hier boven.
Maar ook in Nederland hebben we voorstellingen en workshops verzorgd voor mensen met dementie, een verstandelijke beperking, in AZC’s en optredens in samenwerking met de Voedselbank.

Dokter Patch Adams legt uit waarom stichting Clownszaken uw steun nodig heeft.

Donatie
Draagt u stichting clownszaken ook een warm hart toe? U kunt uw gift overmaken op IBAN: NL44RABO0119849747 t.n.v. Stichting Clownszaken

Stichting Clownszaken heeft de ANBI-status ontvangen.

KVK nr: 55595200

We willen iedereen bedanken die aan onze activiteiten heeft bijgedragen. Ook in 2023 is het nog niet zeker wat er allemaal kan. We hopen weer projecten in het buitenland te kunnen organiseren, zowel binnen als buiten Europa. Tot die tijd blijven we optreden in Nederland.

Lege koffer actie

Als clown kun je met weinig spullen op reis: een schoon kostuum, een ukelele en wat ballonnen zijn vaak al genoeg. Mijn koffer gaat dan vaak leeg mee. Dus heb ik een paar jaar geleden het plan opgevat om mijn koffer te vullen met materialen die nodig zijn. Dat eerste jaar hebben we naar Rusland hebben we 15 kg badpakken gebracht (zodat de meisjes op het zomerkamp niet meer hoefde te delen). Het jaar erop hebben we de actie “geef Rusland steun” opgezet waarbij we 25 kg bh’s hebben opgehaald. Een ander jaar 23 kilo jongleerballen en een aantal keer verkleedkleren voor het theater project.
Naar de vluchtelingenkampen in Griekenland heb ik kleding meegenomen en van de financiële donaties hebben we babyvoeding gekocht.

Na de brand in Moria in 2020, heb ik behalve warme kleding ook ruim 220 paar sokken kunnen sturen. Onder het mom “zij warme voeten, wij een warm hart.”