Clown in de zorg

Onbeperkt genieten

De clown is er voor iedereen. Als clown bezoekt Pluk zorginstellingen voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ze goed in kan spelen op de behoefte van het publiek. De clown zet de ander centraal en dit zorgt voor prachtige momenten.

Contact maken is de basis, soms via een voorstelling op maat of een improvisatie afgestemd op het publiek. Muziek is een groot onderdeel van het spel en samen met het publiek ontstaan de mooiste liedjes.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Clown op locatie
Een bezoek in de huiskamer, de tuin of het dagactiviteiten centrum, maakt van iedere dag een feestje.  De duur en inhoud van de activiteiten kunnen worden afgestemd op de behoefte van het publiek. 
– Improvisaties rond de thema’s: feest, seizoenen en feestdagen. 
– De voorstelling “circus”: vol magie, interactie, plezier en muziek. 
– De voorstelling “pluk bakt een taart”: 
voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking

 

 
Belevingstheater is een voorstelling voor mensen met dementie of met een meervoudige beperking (EVMB) en wordt gespeeld op locatie zelf. Hoe fijn is het om even weg te zijn in een avontuur vol beleving, gewoon in de veiligheid van de eigen huiskamer?
Belevingstheater is ervaren op je eigen niveau en snelheid en er is genoeg te beleven voor iedereen. Muziek, interactie, geluiden, tast, geur; het komt allemaal aanbod. Gesproken taal is niet zo belangrijk, het gaat om het beleven!

Verschillende voorstellingen zijn:
– De Chinese nachtegaal (filmpje)
– De Indische waterlelies (filmpje)
– Zee
– Het paard van Sinterklaas
– Pannekoek, een smakelijk avontuur op de boerderij

Ik maak ook voorstellingen op maat rond een thema naar uw keuze.

 

 


Deze activiteit is ook erg leuk om kado te doen. Voor meer informatie: info@marleenvanos.nl

 

Pluk heeft een YouTube kanaal waarop ze verhaaltjes voorleest
Pluk is te vinden op Tiktok met filmpjes voor kinderen

Fun en vitaal!
Bewegen is leuk! Dit kan op veel verschillende manieren.
– Nodig Pluk uit op locatie of bij je thuis voor een gezellig discofeest.
– Een circus workshop is voor iedereen.

Advies
Ik heb verschillende kant en klare activiteiten ontwikkeld voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking (EVMB). Deze zijn bij mij aan te schaffen of ik kom naar uw locatie om samen met het team nieuwe activiteiten te ontwikkelen. 

 

Achter de neus

Ik ben Marleen van Os, 38 jaar oud en kom uit Reeuwijk. Ik ben 20 jaar werkzaam als persoonlijk begeleidster voor mensen met een meervoudige beperking en heb onderhandeld trainingen gevolgd voor de methodieken “Ervaar het maar” en “BIM; Beleven in Muziek”. Deze ervaring komt goed van pas wanneer ik als clown Pluk op pad ga.
Na een aantal clownsworkshops bij de Goudse clownsschool was mijn interesse voor het vak gewekt. En in 2009 heb ik dan ook de clownsvakopleiding in Amsterdam afgerond.
Ik vind het mooi dat de clown zoveel meer kan bieden dan een lach. Soms is er ontroering, vertedering of afleiding. Maar altijd is de clown een lichtpuntje.

De clown staat niet in het middelpunt, maar zet de ander centraal