Clown in de zorg

Pluk is een clown die optreedt op straat en binnen zorginstellingen in binnen- en buitenland.
Jaren van ervaring zorgen ervoor dat ze goed in kan spelen op de behoefte van haar publiek. De clown zet de ander centraal en dit zorgt voor prachtige momenten.

Contact maken is de basis, soms via een voorstelling op maat of een improvisatie afgestemd op het publiek. Muziek is een groot onderdeel van het spel, samen met de ander ontstaan de mooiste liedjes.
Pluk treedt op voor ouderen en mensen met een beperking. Er zijn ook verschillende voorstellingen voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

Fun en vitaal!
Bewegen is leuk! En kan op veel verschillende manieren. Nodig pluk uit op locatie of bij je thuis voor een gezellig discofeest. Dit kan gewoon in de tuin en is helemaal Corona-proof.

Clown binnenstebuiten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor activiteiten binnen de zorg. Veiligheid en hygiëne staan hierbij altijd centraal.

In alle veiligheid van de woonkamer of tuin genieten van een clowns voorstelling, workshop of een belevingstheater voorstelling gericht op de EVMB doelgroep. Het is allemaal mogelijk.

Deze activiteit is ook erg leuk om kado te doen aan de woning van uw kind of familielid! Voor meer informatie: info@marleenvanos.nl

Of zou je een echte circus artiest willen zijn? Met deze jongleer-workshop ben je actief bezig, maar heb je ook veel plezier. Stuur een mail voor meer informatie.

EVMB voorstelling “taart”

Wilt u ook een bezoek van Pluk binnen uw instelling? Pluk is te boeken via info@marleenvanos.nl

Naast clownerie zijn er ook verschillende theateractiviteiten mogelijk, kijk onder het kopje belevingstheater voor meer informatie!

Achter de neus

Ik ben Marleen van Os, 34 jaar oud en kom uit Reeuwijk. Ik ben 15 jaar werkzaam als persoonlijk begeleidster voor mensen met een meervoudige beperking en heb onderhandeld trainingen gevolgd voor de methodieken “Ervaar het maar” en “BIM; Beleven in Muziek”. Deze ervaring komt goed van pas wanneer ik als clown Pluk op pad ga.
Na een aantal clownsworkshops bij de Goudse clownsschool was mijn interesse voor het vak gewekt. En in 2009 heb ik dan ook de clownsvakopleiding in Amsterdam afgerond.
Ik vind het mooi dat de clown zoveel meer kan bieden dan een lach. Soms is er ontroering, vertedering of afleiding. Maar altijd is de clown een lichtpuntje.

De clown staat niet in het middelpunt, maar zet de ander centraal


Voor mensen met een beperking of ouderen die dementeren is het soms moeilijk om een kado te vinden. Douchegel, wat lekkers of een cd. Het is vaak hetzelfde, maar je wilt toch iets geven. Waarom dan geen leuke middag of ochtend? Verwondering, muziek en gezelligheid! Een mooi bezoek waar de hele afdeling of groep iets aan heeft. U kunt contact opnemen voor een bezoek op maat.